Kategóriák
Hírek, információk

Az injektálás szerepe a vizes, salétromos falon

A falakban különböző vízszigetelési módszerek lehetnek, a felszivárgó nedvességgel szemben. Lehetőség van a fal elvizesedésének megakadályozására aláfalazással, ahol egy bizonyos szakaszon visszabontásra kerül a fal, majd szigetelést készítenek rá és visszafalazzák.

A falátvágás során nyílást képeznek a falban, és szigetelő lemezt helyeznek a kialakított mélyedésbe. Vagy a lemezbesajtolás is megoldás lehet, ahol a fugába fémlemezeket ültetnek be, ám ezek mind nagy bontást igényelnek és nagy felfordulással járó beavatkozások.

Az injektálás ennél sokkal egyszerűbb megoldást kínál, mellyel megelőzheti a falak szétbontását. A szakemberek a falazatba juttatnak egy Auafin-F nevezetű injektáló oldatot, melynek kikeményedése után könnyedén elzárja a kapillárisokat, amelyen keresztül a víz felszivárgott, és problémákat okozott a falakon.

Előnyei közé sorolható még az is, hogy hidrofób vízálló tulajdonságának köszönhetően víztaszítóvá teszi a szigetelt falrészeket. Az injektálás a vizes és salétromos falon olyan szerepet tölt be, mellyel nem kell nagyobb bontásokat végezni, könnyedén megszüntethető a vízszivárgás.

Az injektálással kapcsolatos kérdéseivel és igényeivel forduljon hozzánk bizalommal!