Kategóriák
Hírek, információk

A pinceszigetelés fontosságáról bővebben

Vitathatatlan, hogy a pincék rendkívül praktikus helyiségei az épületeknek, hiszen sokoldalúan használhatók a mindennapokban, a gépjármű védelmétől kezdve egészen a barkácsműhelyig bármihez tökéletes helyiséget biztosítanak. Ahhoz, hogy valóban megtapasztalhassák a tulajdonosaik előnyeiket és rendeltetésszerűen használhassák, fontos gondoskodni a pinceszigetelésről, hiszen ellenkező esetben nemcsak az épület láthatja kárát a vizesedésnek, hanem a helyiségben tárolt szerszámok, egyéb eszközök is.

A pince már csak az elhelyezkedéséből fakadóan is sokkal veszélyeztetettebb a vizes falakat illetően, mivel sokkal közelebb van a csatornarendszerekhez, így egy nagyobb esőzés vagy feltörő talajvíz komoly károkat okozhat. Ha a szivárgás elindul a falakban, az továbbterjedhet az épület többi részébe, így nemcsak penész alakulhat ki a lakóterekben, hanem a ház szerkezete is sérül.

Szerencsére pinceszigeteléssel ez mind kiszorítható, ráadásul utólagosan is kivitelezhető a szigetelés. Ha Önnek is fontos, hogy pincehelyisége rendben legyen, döntsön az utólagos szigetelés mellett, ehhez pedig keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!